Zandsedwarsstraat 13
6851 GH HUISSEN
Openingstijden
Ma: | 13.15 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 20.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Zin in een zomers voorgerecht dat net even anders is – licht, smaakvol en perfect te combineren met een glas gekoelde rosé? Laat je verrassen door deze verfijnde combinatie van geroosterde Cantaloupe-meloen, serranoham en een honingvinaigrette met roze peper en basilicum.
Door de meloen kort te roosteren in de oven ontstaat een zachte karamelsmaak die prachtig harmonieert met het ziltige van de ham. De frisse vinaigrette zorgt voor een elegante balans, en de verse basilicum geeft een geurige, bijna Mediterraanse toets.
De perfecte match?
Een glas Rosé d’Anjou uit de Loire gemaakt van o.a. de Grolleaudruif zorgt voor een mooie balans tussen frisheid en fruit. Deze halfdroge rosé is fruitig, licht kruidig en heeft precies dat tikje zoet waarmee hij het gerecht prachtig omlijst. De smaken vloeien in elkaar over zoals de zon in een warme zomeravond – zacht, rond en verleidelijk.
🍽 Zo maak je het zelf (voor 4 personen):
Snijd een rijpe Cantaloupe of Galia-meloen in partjes en verwijder de schil.
Leg de partjes op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C tot de randen licht karamelliseren.
Maak intussen de dressing: meng 1 eetlepel honing, 1 theelepel milde mosterd, 1 eetlepel witte balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en een snufje grof geplette roze peper. Breng op smaak met een beetje zout.
Leg de geroosterde meloen op borden, drapeer 2 plakjes serranoham per persoon er losjes overheen.
Lepel de vinaigrette er subtiel over en garneer met een paar verse basilicumblaadjes. Voeg eventueel een handje veldsla toe voor extra frisheid.
👉 Serveer dit gerecht als een licht voorgerecht bij een zomerdiner of als een luxe lunchsalade met een stuk knapperig brood. En vergeet vooral dat goed gekoelde glas Rosé d’Anjou niet!